lauantai 23. toukokuuta 2015

Kappa

Veera Välimäen Huivileikki-kirjan Kappa-huivia on neulottu viime aikoina hyvin paljon, ja monet ovat sitä kehuneet mukavaksi malliksi neuloa ja käyttää. Minua on aina ohuet langat kiehtoneet ja tässä viehätti erityisesti se ajatus, että pitsilangastakin voisi neuloa jotain muuta kuin pitsiä. Vähän neuloessani epäilin, että mitähän tästä tulee ja tuleekohan tästä mitään, mutta lopputulos oli onneksi ihan hyvä.

Alareuna olisi voinut olla vähän napakampikin, löysensin tarkoituksella käsialaa varmistaakseni että huivi laskeutuu hyvin, minulla kun on aika leveät hartiat. No, eipähän ainakaan kiristä ja on muutenkin mukavan pehmoinen ja lämmin olematta kuitenkaan kuuma.

Purppuranpunainen lanka on The Knitting Goddess UK Laceweight Merino Silk Cashmere, unelmanpehmoinen merino-silkki-kashmir-sekoitus, josta olen aiemmin neulonut kaksi Haapsalun huivia. Pitsihuiveissa lanka ei oikein toimi, se ei pidä kunnolla muotoaan, mutta tässä sen sijaan aivan erinomaisesti. Tummempi lanka on Madelinetosh Tosh Lace, se on vähän paksumpaa, mutta tässä työssä paksuusero ei haittaa mitään, päinvastoin tuntuu että kun kaulus ja helma ovat vähän kevyempiä, asettuu vielä mukavammin päälle.

Tämä oli mukavan aivoton työ neuloa, mutta nyt on viime aikoina neulottu sen verran sileää oikeaa että seuraavaksi puikoille lähtee jotain pitsiä. Tai se jo kauan puikoilla ollut lapsen vikkelpalmikkotakki. Sen verran tämä työ kaikessa yksinkertaisuudessaan oli inspiroiva, että heräsi mielenkiinto kokeilla pitsilankaa muihinkin vaatteisiin kuin huiveihin. Ehkä joku ohuttakin ohuempi villatakki, vähän pitsiä siihen...


9 kommenttia:

 1. Kaunis versio Kapasta ja sopii sulle erinomaisen hyvin!

  VastaaPoista
 2. Teitkin todella kauniin Kapan.
  Mua on kovasti mietityttänyt mallin käyttökelpoisuus, mutta kuva kuvalta alan lämmetä sille. Kohta on jo tosi kuuma!

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Kappa on yllättävän käyttökelpoinen vaate. Vaate nimenomaan, huivina se ei minusta toimi edes siinä määrin kuin vähän samantapainen Viajante. Toisaalta taas, eipä tässä nyt vielä ole talvikeleillä testattukaan, ehkä Kappakin toimii talvitakin alla kaulaa lämmittämässä huivinakin. Mutta siis, vaatteena se toimii ihan mukavasti, lämmittää mutta on kuitenkin kevyt.

  Sen kyllä suosittelen, että Kappa kannattaa neuloa hyvin ohuesta langasta. Tuon oman Kappani keskiosan lanka on ihan maksimipaksuista, sekin tuntuu vähän raskaalta, eli jos toisen teen, niin teen ihan suosiolla jostain vähintään 100 g = 1000 m -paksuisesta. Oman Kappani ohuempi lanka on 100 g / 1280 m ja ei ole yhtään liian ohutta. Tai jos tekee paksummasta tai painavammasta langasta niin sitten suosiolla jättää lyhyemmäksi, muuten tulee kädetön mekko. Tuo minunkin Kappani tahtoo joskus vähän valahdella, harmittaa vähän kun helmaosasta tuli turhankin löysä, olisi voinut jatkaa samalla tiheydellä alusta asti.

  VastaaPoista
 4. Kappasi on kovin kaunis! <3 Muistaisitko, että millä puikkokoolla tikuttelit sen?
  Sari

  VastaaPoista
 5. 3 mm puikoilla tein, joskin alun tein tarkoituksella tiukemmalla käsialalla. Päättelyn tein 6 mm puikolla jotta sain reunan yhtä venyväksi kuin neuleenkin.

  VastaaPoista
 6. Hei Tuula! Kiitos. :) Minä tikuttelen kovin tiukalla käsialalla, joten aina kiinnostaa, mitä puikkokokoa muut käyttävät... Ihanaa syksyä Sinulle; Kappa lämmittää varmasti sopivasti syksyn kuulaina päivinä.

  VastaaPoista
 7. Hei vielä, muistaisitko, että muutitko silmukkamääriä tai että millä silmukkamäärällä aloitit?
  Sari

  VastaaPoista
 8. Taisin tehdä tuon ihan ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä, en ainakaan muista että olisin muuttanut.

  VastaaPoista