lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kevät ja takatalvi

 Kirjoneuleen nykertämisen jälkeen teki mieli neuloa jotain hyvin yksinkertaista, ja pitkästä aikaa otin puikoille valmiin mallin, aina ei vaan jaksa laskea ja miettiä, purkaa ja pohtia, suunnitella ja neuloa. Joskus tekee mieli vain neuloa, ja tämä Martina Behmin Viajante on juuri sellainen, jota voi neuloa vaikka samalla lehteä lukiessaan :)

Lanka on Wollmeise Lace, väri Miss May. Ihastuin sekä lankaan että väriin, WM Lace on pehmeä, hyvin sileäpintainen ohut merinovillalanka, joka laskeutuu kauniisti ja siinä on kaunis himmeä kiilto joka saa värin hehkumaan. Kirjavammasta langasta olisi tullut liian levoton, yksivärisestä taas ehkä vähän tylsä, mutta tämä väri on minusta juuri sopiva tähän malliin.

Takatalvikin hiipi sopivasti, tälle neuleelle on varmasti käyttöä keväällä ja myös viileillä kesäsäillä.

5 kommenttia:

 1. Kylläpä on hyvä yhdistelmä väristä ja mallista. Viajante olikin uusi tuttavuus minulle, pitänee mennä selailemaan vähän projekteja siitä :-D

  VastaaPoista
 2. Sinulla on täällä aivan uskomattoman taidokkaita käsitöitä! Ihastuin erityisesti neulomiisi hameisiin ja Credo-sormikkaisiin! <3
  Credo-sormikkaistasi kysyisin, että käytitkö niihin 8/2- vai 8/1-vahvuista lankaa? Ja muistatko, että millainen silmukkaluku sinulla oli sormikkaita aloittaessasi?
  Olisi ihana, jos kirjoittaisit neulottuun hameeseen (toki maksullisen!) ohjeen.
  Sari

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista kommenteistanne :)

  Sormikkaat on neulottu kaksisäikeisellä eli 8/2. Silmukkamäärää en muista ulkoa, oliskohan jotain 72-76 luokkaa? Ranteen jälkeen lisäilen yleensä muutaman silmukan niin että saan mallikerran suurinpiirtein tasan. Vähän riippuu siitä, miten napakan varren haluaa, itse tykkään että varsi on ihan tiukasti käden ympärillä. Joskus tekisi mieli neuloa 8/1:stä millin tai 0,7 mm puikoilla Hallisten lapaset, joissa on n. 160 silmukkaa kerroksella :) Mutta sekin on "sitten joskus" -projektipinossa, joka ei ole ihan ohut :)

  Ohjeita on minulta kyselty, se taito on vielä minulla opettelematta, siis että miten kirjoitetaan neule paperille niin että siitä ymmärtää joku muukin jotakin. Mutta katsotaan, ehkä siitäkin vielä joskus jotakin tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuula, ja kiitos avuliaasta vastauksesta kommenttiini. Sormikkaasi ovat kovin kauniit ja taidokkaasti tehdyt. Minustakin on mukava, että käsineen varsi on tiukasti ranteen ympärillä - ei pääse tuuli viuhumaan hihoista... ;-)
   Oi, olen aivan varma, että osaisit kirjoittaa ohjeen! Mitä jos kirjoittaisitkin kirjan...?
   Hyvää pian alkavaa hiljaista viikkoa ja pääsiäistä Sinulle.
   Sari

   Poista