perjantai 18. toukokuuta 2012

pitsilankaa

Hulluja on monenlaisia, sanotaan. Tuo kävi mielessä, kun eilen illalla kieputtelin lankaa 922 kertaa satavuotiaan viipsinpuun ympärille. Pelkästään vyyhdin tekemiseen meni yli kaksi tuntia. Joku voisi ehkä kysyä että onko tässä järkeä ja eikö helpommallakin pääsisi, mutta omatekemä pitsilanka on kyllä kaiken vaivannäön arvoista, etenkin kun kehräys on niin kivaa.

Lanka on Ilun Handun värjäämä kaunis vaalea laventelinvärinen merinosilkki (75/20), jossa on mukana häivähdys gimalletta, kuten villatopsissa luki. Kimalletta on juuri sopivasti, se tekee langasta eläväistä, mutta ei kuitenkaan liian kimmeltävää. Vyyhti painaa 114 grammaa ja lankaa siinä on huimat 1214 metriä. Lanka on kerrattu kaksisäikeiseksi ja kehräsin ja kertasin sen Katariinan 12:1-kehrällä. Kertauskin alkoi sujua, joten selvisin suuremmitta solmuitta. Kehräys on ainakin näin itse opeteltuna jatkuvaa uuden oppimista ja hoksaamista, nytkin huomasin että kertausta helpottaa kun rullat pyörivät niin että lanka tulee rullan päältä, siis samaan tapaan kuin vessapaperi telineessä :) Tästä tulee jotain pitsistä, ehkä jotain syreenikuvioista. Saa nähdä.
kuvissa oleva puikko on 3 mm.

4 kommenttia:

 1. Kuten jo toisaalla totesin, ai jestas että on kaunis! <3

  VastaaPoista
 2. Ihan pelottavan ohkasta lankaa. Arvaa odotanko jo näkeväni millaisen huivin tuosta teet!

  VastaaPoista
 3. Kesällä toivottavasti saan tuon langan puikoille, tuosta saanee jo Haapsalun huivin, vaikka tuo ei sataprosenttista villaa olekaan :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mieletön! Täältä bloggerista selvästi puuttuu FB:n like -nappi. Katereen likes this. Samoin kuin Katariina Saksilaisen esittelypostauksesta ja Madamen liitosten kiristämisestä. Omalle rouwalleni vastaava operaatio on edelleen suunnitteilla - varaosarouwan liitokset kiristyivät yllättäen vain pyörän irroittamisella ja reisien pyörittelyllä. (Reidet koostuivat kolmesta irto-osasta, joiden liitokset oliva hieman kehnot.)

  VastaaPoista