torstai 17. toukokuuta 2012

Pikkuisen pitsiä

Kesähameen tulee minusta olla tarpeeksi pitkä ja tarpeeksi leveä. Katselin kaupoissa että minä ja kesän muoti ei taideta olla tänäkään kesänä yhteensopivia, joten päätin neuloa hameen itse. Neuloessani pohdin, tuleeko hameesta liian painava, kun halusin tehdä sen sataprosenttisesta puuvillasta ja lankaa kuitenkin näin pitkään ja leveään hameeseen menee jonkin verran. Jännitys oli sitä suurempi kun päättelin helman ja kokeilin päälleni. Näyttäisi toimivan ihan hyvin, laskeutuu hyvin mutta ei kuitenkaan roiku ja helma poimuttuu ylimmän pitsin ja lisäysten jälkeen kauniisti.

 Lanka on Novitan Kotiväkeä, malli on omasta päästä, pitsiraita on Siiri Reimannin ja Aime Edasin Haapsalu sall -kirjan Lepatriinukiri (Leppäkerttu). Hame on neulottu suljettuna neuleena ylhäältä alas ja vyötäröllä on leveä kuminauha neulotussa päärmeessä. Lankaa meni koko lailla tarkkaan 600 grammaa. Neuloin työn 3 mm puikoilla, neule on hieman löysää, mutta kesähameessa se saa ollakin.

5 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Ja jos tohdit käyttää noin puhtaan väristä, niin tuo on justiinsa oikean värinen kesähamoseen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Tämä oli tosiaan positiivinen yllätys, ja todisti että noinkin painavasta langasta pystyy näillä mitoilla neulehameen tekemään. Valkoinen on lempivärini, siinä ei paljon käytännöllisyyttä mietitty, ja onneksi puuvillan voi pestä huoletta.

    Aitäh :) Nüüd on ainult suve vaja, täna vähemalt oli nii jahe tuul et tundus et oleks ikka olnud riidest seelikut vaja

    VastaaPoista