maanantai 11. huhtikuuta 2011

Unkarin syreeniKun näin Jaipur Silk Finon tämän värin, tuli mieleeni heti Siiri Reimannin ja Aime Edasin Haapsalu sall -kirjan Sirelilehekiri 1. Harvoin lanka ja mallineule ovat osuneet aivoissani näin täydellisesti yhteen kuin tässä huivissa. Minun mielikuvissani juuri kukkaan puhkeava unkarin syreeni on tumman täydellisen syvän violetti. Täällä Sveitsissä en ole keskellä kauneinta kevättä kukkivia unkarin syreeneitä nähnyt, mutta tässä huivissa niitä nyt kukkii.

Reunapitsi on samoin Haapsalu sall -kirjasta ja huivi on neulottu haapsalulaisella tekniikalla reunapitsit erikseen neuloen ja valmiiseen huiviin ommellen.

Kui nägin Jaipur Silk Fino lõnga selle värvi, mõtlesin kohe Siiri Reimanni ja Aime Edasi raamatu "Haapsalu sall" Sirelilehekirja 1 peale. Lõng ja muster läksid mu mõtetes kohe kokku, sest mu kujutus õitsema hakkavast ungari sirelist ongi just selline ilus sügav punase tooniga violett värv. Siin Šveitsis pole näinud ungari sireleid aga siin sallis nad nüüd õitsevad.

Äärepits on samuti raamatust "Haapsalu sall". Sall on kootud haapsalu salli tehnikaga ehk äärepits on kootud eraldi kahes osas ja pärast valmis salli äärde õmmeldud.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti