maanantai 25. huhtikuuta 2011

Lankaostoksilla Piemontessa


Appivanhempani vuokrasivat talon Castell' Alferon kylästä Italian Piemontesta. Sieltä käsin retkeilimme muutaman päivän ajan Piemonten kauniissa kaupungeissa. Lankahamsteri ei tietenkään voinut kulkea lankakauppojen ohi poikkeamatta niihin sisään.

Casale Monferraton kaupungista löytyi toinen toistaan ihanampia italialaisia lankoja myyvä puoti, josta mukaan tarttui Adriafil Cheopea ja Lana Gatto Jaipuria. Näistä tulee ihania pitsipuseroita.


Astin kaupungista löytyi hametta ja kenkiä etsiessä niinikään lankakauppa, jonka ikkunassa minua odottivat täydelliset langat miehen palmikkotakkia varten. Mukaan lähti luonnonvalkoista Mondial Fresco Softia ja raidoiksi tummansinistä Sesia Windfallia.Lankoja ostaessa kävi mielessä, että lankakaupoissa asiointi saattaisi olla hieman helpompaa, jos osaisi paikallista kieltä edes lukusanojen ja värien verran, mutta sujuihan tuo kielitaidottomanakin. Palvelu oli kielimuurista huolimatta erittäin ystävällistä molemmissa kaupoissa ja langat olivat kauniisti esillä. Astin kauppa möi myös valmiita neuleita ja muita käsitöitä. Astista sain kaupan päälle myös italiankielisen idea&filati -neulelehden numeron, joten ei kun neulesanastoa italiaksi opiskelemaan saksan jälkeen kun edellisellä matkalla poikkesin saksankielisessä Sveitsissä Luzernissa kirjakauppaan, josta vaelllus- ja matkaoppaiden lisäksi mukaan tarttui pari neulekirjaa, Leslie Stanfordin ja Melody Griffithin Das Grosse Strickmusterbuch (The essential stich collection) ja Lynne Wattersonin Das Grosse Buch der Zopfmuster (The Very Easy Guide to Cable Knitting).

Löytyivät ne kengätkin lopulta, pitsi- ja kenkähullulle aivan täydelliset ihanat Benettonin popot. Korot olisivat riittäneet vähän matalammatkin, mutta eihän tuollaisia ihanuuksia voi jättää ostamatta.

Ai niin, olihan siellä upeaa tiiliarkkitehtuuriakin, joten ei reissu sentään pelkkää shoppailua ollut.

1 kommentti:

  1. Jestas mitä maisemia ja rakennuksia! Edellisessä postauksessa huivisi pääsee oikeuksiinsa - ihana sekin.

    VastaaPoista