lauantai 24. lokakuuta 2015

Räyhähuiveja räntäsateen varalle - Stephen Westin Barndom ja jämälankahuivi

Syksy, se saapuu joka vuosi. Ja sitä seuraa keskieurooppalainen talvi, joka on kuin loputon marraskuu. Sitä varten tarvitaan jotain lämmintä, mutta myös värikästä, semmoista jonka lankakerät näyttävät vierekkäin aseteltuina vähintäänkin mielenkiintoiselta.

Hieman epäilin neuloessani värien yhteensopivuutta, mutta lopputulos toimii kuitenkin, ja voimakkaat värit tekevät mielestäni kunniaa mallin suunnittelijalle Stephen Westille, jonka työt ovat usein aivan huikeaa värien, muotojen, pintaneuleiden, aivan kaiken ilotulitusta, todellista kokonaisvaltaista taiteellista inspiraatiota. Barndom on yksinkertainen kolmella värillä neulottava huivi, jossa minua viehättää etenkin nostetuilla silmukoilla toteutettavat vinot raidallisen pinnan yli kulkevat pystyraidat. Ainaoikeinneule on mukautuvaista ja huivin suuresta koosta riittää kieputeltavaa kaulan ympärille marraskuun räntäsateissa.

Lanka on Madelinetosh Tosh Merino Light ja sen yksisäikeisyys myöskin hieman epäilytti neuloessa, mutta yksisäikeisen ennakkoluuloni osoittautui taas kerran turhaksi siinä mielessä, että kyllä yksisäikeisestä voi neuloa. Joskin on sanottava että edelleenkään en ole yksisäikeisen varaukseton ystävä, jotenkin se ei vaan tunnu oikealta langalta. Madelinetoshin värit ovat upeita, ja ne eivät tälläkään kertaa pettäneet. Värit ovat punainen Tart, hieno vihertävä Leaf ja tummanvihreän-mustankirjava klubivärjäys Titityylle joskus kauan sitten olleeseen Madelinetosh-lankaklubiin.

Lopuista langoista neuloin vielä pienen huivin samaan tyyliin, lapsille tapeltavaksi että kumpi sitä saa käyttää :)


Barndom valmistui Titityyn järjestämään Stephen West ja Ysolda Teague -yhteisneulontaan eli KALiin, nämä kaksi nuorta huikean lahjakasta neulesuunnittelijaa ovat parhaillaan Suomessa vierailulla ja hiukan kyllä harmittaa että en täältä Saksasta asti ylety osallistumaan heidän työpajoihinsa. Mutta ehkä vielä joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti