maanantai 12. tammikuuta 2015

Koruja ja pitsiä

Hyvää alkanutta vuotta blogini lukijoille! Viime syksy oli tekniikkamurheiden aikaa, tietokone lakkoili ja kamera hajosi joten blogin päivittäminen on ollut kovin hankalaa. Siispä tässä kootusti viime aikojen näperryksiä:

 Tee-se-itse -miehenä ja naisena teimme mieheni kanssa nypläystyynyn, täältä Saksasta kun ei rullallisia nypläystyynyjä saa mistään ja raumanpitsiä on aika paljon helpompi nyplätä rullatyynyllä. Uusi tyyny toimii ihan hyvin, ja ensimmäiseksi työksi piirsin Raumalace.fi-sivustolla olevan Spindelnatto-liinapitsin pitkäksi ja sitä olen nyt sitten pitkin syksyä nypläillyt eikä loppua näy :) Paitsi että tekisi mieli aloittaa joku muukin pitsi ja jo miehelle puhuinkin että josko hän voisi tehdä toisen rullan tyynyyn. Toisaalta taas yksi rulla pakottaisi järjestelmällisyyteen eli tekemään yhtä pitsiä kerrallaan, mutta järjestelmällisyys voi toisinaan olla hiukan tylsää.

Tein myös koruja, kehittelin malleja virkkaamalla ohutta hopeoitua kuparilankaa ja liittämällä sitä lasihelmiin. Lasi ja hopea materiaaleina ovat kiehtoneet minua lapsesta asti, ja korunteko antaa mahdollisuuden tutkia niitä tarkemmin ja viime aikoina olenkin väännellyt lankaa mandrellin ympärille. Metallilangan kanssa on vielä paljon opittavaa. Alimman kuvan korut ovat toista ääripäätä, niihin yhdistin metallijauheella värjättyä mustaa polymeerisavea mustiin Swarovskin kristalleihin.

Nyt viimeisimpänä työnä tein sisarelleni silmukkamerkkejä niinikään lasihelmistä ja kun nyt kerran taas helmilaatikoille eksyin niin tein itselleni korvakorut hematiittiputkihelmistä ja hauskoista vähän diskopalloa muistuttavista lasihelmistä. Oikeasti lasihelmi ei ole ihan noin värikäs, kännykkäkuva hieman vääristää.

1 kommentti:

  1. Kauniita. Mä sitten jaksan ihailla noitaa aikaa ja taitoa vaativia töitä, kuten pitsinnypläys ja kirjoneuleet.

    VastaaPoista