lauantai 18. tammikuuta 2014

keltainen soppa

Tänään tein kasviskeittoa, kuten monesti muulloinkin mutta nyt tuli sen verran hyvä soppa että kirjoitan reseptin ylös, kun vielä muistan että mitä pataan mätin :) Kuvaa ei ehditty ottaa, soppa tuli syötyä mutta keltaista se oli väriltään mikä oli neljävuotiaan mielestä kovin hauskaa, hänen lempivärinsä kun on keltainen.

Kas näin:

3 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
1 paprika
3 pientä palsternakkaa
kohtuullinen köntti juuriselleriä (noin neljännes noin lantun kokoisesta selleristä)
oliiviöljyä
paprikajauhetta
curryä
1,5 litraa kasvislientä
reilu 2 rkl vehnäjauhoja
125 g Schmandia (tämä on hesseniläistä paksua hapankermaa, voinee korvata ranskankermalla tai smetanalla, pääasia että on kunnolla paksua eikä mitään kevytversiota :) )

pari viipaletta vaaleaa leipää
vähän oliiviöljyä
paprikajauhetta
yrttisuolaa

Pilkotut sipulit ja juurekset kuullotetaan öljyssä, maustetaan paprikalla ja curryllä ja kaadetaan kasvisliemi päälle. Keitetään kunnes ovat pehmeitä, suurustetaan vehnäjauholla ja soseutetaan. Lopuksi lisätään Schmand. Sopan lisukkeeksi paahdoin pannulla leipäkuutioita, jotka maustoin paprikalla ja yrttisuolalla. Tuoretta timjamia voisi laittaa soppaan mausteeksi, sitä pitää kokeilla ensi kerralla.

Guten Appetit! :)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Mä teen usein samantapaista, mutatilman suurustetta ja curryn sijasta laitan rakastamaani kurkumaa. Joskus soseutan, joskus vaanvähän raasteeksi.

    VastaaPoista