torstai 1. maaliskuuta 2012

Ketruuksia ja pientä laittoa, osa ties kuinka mones


Madame oli taas pienen laiton tarpeessa ja isäni kanssa trimmailtiin isän tekemiä rullia paremmin lyhtyyn sopiviksi ja vielä kun isä kiristi rukin ämmän liitokset ja pyörän ruuvin, niin johan kelpasi taas kehrätä.

Louhittaren luolan upea petroolinvärinen wensleydale oli varsin mielenkiintoinen kehrättävä. Olin lukemani perusteella ymmärtävinäni että wensleydale ei todellakaan ole mikään aloittelijan unelmakuitu ja niinpä ajattelin kuidun hankkiessani että kehrään sitä vasta joskus myöhemmin taitojen kartuttua. Mutta väri ja villan kiilto oli niin upeaa, että en malttanut pitää näppejäni letistä erossa. Siispä kaksisäikeistä 95 grammaa ja noin 250 metriä.

Ilun Handun pirteä pinkki 5% gimalletta ja 20% silkkiä sisältävä merino oli puolestaan aivan erilainen kehrättävä. Ohutta säiettä syntyi kuin itsestään, mutta kertaaminen oli huomattavasti haastavampaa ohuiden ja aika paljon kierrettä sisältävien säikeiden kanssa. Kertasin kerältä ja keriessä sotkuja selvitellessä kävi mielessä että nyt kun noita rullia on, miksi en kerisi kahdelta rullalta kaksisäikeiseksi kerälle jos kerran kerältä kertaan. Sitä on vaan jotenkin niin urautunut että ei osaa ajatella että monen rullan kanssa asiat voi tehdä hieman helpommin kuin yhden rullan kanssa. Sarjassamme joskus voisi ajatella myös ennen tekemistä eikä vasta sen jälkeen...

Lankaa kuitenkin syntyi, kaksisäikeiseksi kerrattua 115 grammaa ja 505 metriä eli melko ohutta. Merinokin oli kiinnostava tuttavuus ja jo nyt on rullalla niinikään merinosilkkiä. Sen kertaamista en vielä edes uskalla ajatella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti