torstai 27. toukokuuta 2010

Lätsä II ja muita kesähattuja


Viime aikoina olen neulonut hattuja vähän enemmänkin. Mies täytti vuosia ja niinpä neuloin hänelle syntymäpäivälahjaksi samanlaisen lätsän kuin esikoiselle. Malli on Tiina Huhtaniemen Mössykkä (SK 6-7/2009) ja lanka Lanaknits Hemp for Knitting Allhemp6, väri Avocado. Sattuipa sopivasti, kun mies pitää avokadosta kovasti.

Itselleni neuloin kesähatuksi Tiina Huhtaniemen Marikin (SK 6-7/2009) Lanaknits Hemp for Knitting Allhemp6-langasta, väreinä ihana vanha roosa Dusty Rose ja miehen läppärikotelon jämälanka Aubergine. Tein hatun hieman ohjeen kokoa suuremmaksi, kun yleensä kaikki hatut ovat minulle liian pieniä. Tällä kertaa tuli sopiva.

Kuopuksen kesämyssy on vanha kunnon siksak-myssy Jaipur Silk Finosta. Kristel Nybergin Siksakmyssyn ohje Mummojemme neuleet -Ullassa antaa kullanarvoisen vinkin nauhojen neulomiseen: I-cordia varten voi silmukat ottaa puikoille suoraan korvaläpän kärjestä. Tämä on taas sarjassamme Kuinka en tullut tuotakaan ajatelleeksi -oivalluksia. Aina aikaisemmin olen neulonut nauhan erikseen ja ommellut sen sitten kiinni myssyyn.

2 kommenttia:

  1. nää on kaikki hienoja, mutta toi marikki on mun mielestä erityisen onnistunut ja kantajalleen sopiva!

    VastaaPoista
  2. Hienoja myssyjä! Ja miksi minäkään en ole tajunnut tuota icordin aloitusta suoraan hatun reunasta! Kiitos vinkin jakamisesta :)

    VastaaPoista