tiistai 16. helmikuuta 2010

Langan hehkua


Esikoisen kirjoneulepusero on valmis. Tuli ihan hyvä, vaikka onkin vihreä :) Malli on Sandnesin kaarrokepusero Moda 6/2006, lanka Sandnes Sisu. Mallin alkuperäinen väritys on aivan toinen kuin tämä minun. Koska lapsella on iso pää ja harvassa korvia, muokkasin pääntietä niin että mallin neulepäärmeen sijaan neuloin pääntielle yksinkertaisen joustimen ja senkin jouduin päättelemään kahdesti kun ensimmäisellä kerralla osoittautui liian kireäksi. Neuloessani mietin että kirjoneuletta pitäisi neuloa useammin että pysyisi taito puikoissa, joissain kohdin kuvio tahtoo hieman kiristää kun lankajuoksut jäivät nurjalla ehkä vähän turhankin kireiksi. Nykymuoti ei taida kirjoneuleita suosia, kun katselee käsityölehtiä niin niissä on kovin vähän kirjoneulemalleja ainakaan aikuisille. Mutta klassikkojahan nämä ovat, viis siitä mikä milloinkin on muotia.

Nyt puikoilla on pienemmälle kypärämyssy BC Garnin Silkbloom Finosta. Upea, petroolinsinisenä hehkuva lanka on niin kaunista, että se innosti tekemään lähikuvakokeiluja.

3 kommenttia:

  1. Totta puhut, kirjoneulemuodista. Tosin moni neuloja niistä tuntuu innostuneen ainakin blogien perusteella, ja ravelrystä löytyy upeita, modernejakin ohjeita ja toteutuksia.

    Mä haluaisin, mutta taito ei riitä. Vaan harjoituksessa on ;)

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis neulepusero. Oma kärsivällisyyteni ei tunnu riittävän kuin pinempiin neuletöihin. Nytkin olen jumittanut neulomaan neuletakkia siskonpojalle pariksi kuukaudeksi....

    VastaaPoista