perjantai 6. marraskuuta 2009

voi Novita...

Käsityöjutut alkavat vähän kitkerämmissä merkeissä. Vaikka olen eräänkin silmukan neulonut Novitan langoista ja edellisen postauksen kuvassakin päälläni on Revontuli-Purosta neulottu pinwheel, niin kitkerä maku on kyllä jäänyt yrityksen viimeaikaisesta toiminnasta. Puro on kuin Noro kerän muotoa myöten. No, ei siinä mitään, mielikuvat ovat mielikuvia ja ihan kiva että on edullisempaakin marketista saatavaa moniväristä lankaa. Mutta, pinwheel on sujuvasti muuttunut Novitan malliksi, kuten myös Calorimetry ja nyt viimeisimpänä Baktus. Ja en voi käsittää, miksi ihmeessä Me-lehden kolmiohuivi on pitänyt nimetä baktukseksi, jos sillä ei kerran ole mitään tekemistä Strikkelisen Baktuksen kanssa?

Sen verran on itsekin tuota luovaa työtä tullut tehtyä, että tällainen tekijänoikeuksien polkeminen pistää vihaksi. Ja niinpä taidan jättää Novitan langat jatkossa kauppaan.



Tässä kuitenkin kuva Purosta tehdystä kantoviitasta. Malli on Anu Harkin neuleponcho SK 8/2009, lanka Novita Puro Kanervikko ja Iltanuotio. Mallia on mukailtu sen verran että jätin sauman yläosan ompelematta ja tein siihen nepparikiinnityksen. Tämä siksi että pienen pää ei jää viitan alle kun on lapsi liinassa viitan alla :) Lisäsin myös kappaleen mittoja sekä pituus- että leveyssuunnassa, jotta viitasta tulisi tarpeeksi tilava minulle ja lapselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti