keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Värillä ei ole väliä, kunhan se on Eintracht Frankfurt

Kymmenvuotias kasvoi entisestä villapaidasta ulos, ja kuten hänen tapoihinsa kuuluu, hän halusi suunnitella itse uuden. Väreinä piti ehdottomasti olla punainen, musta ja valkoinen eli Eintracht Frankfurtin jalkapallojoukkueen värit. Äidin mieleen tuli tässä kohtaa Saksan keisarikunnan aikainen lippu, mutta eipä siitä mielikuvasta sen enempää.

Lapsi pyöritteli lankavyyhtejä pitkään ja pohti värien järjestystä ja raitojen leveyttä. Annoin lapselle vapaat kädet, koska tiedän että hän pystyy nuoresta iästään huolimatta vähintään samaan kuin minäkin ellei parempaan ja vaikka omaa lasta kehunkin, hänen värisilmänsä on pettämätön.

Tein puseron Tuulia Salmelan The Tailored Sweater -metodilla, ja koska matkalle lähtö oli edessä, etenin siitä mistä aita on matalin eli nappasin mukaan kirjahyllystä Tuulian mainion kirjan Neulo saumattomasti ylhäältä alas - Istuvat hihat uudella tekniikalla (Minerva 2015) ja katsoin silmukkamäärät kirjan naisen puseron ohjeesta, työn edetessä toki TTS:n tapaan muokaten. TTS on erinomainen tapa saada istuva ja kaunis neule myös lapselle, tässä tapauksessa vielä lapsen iso pää ja laiha ruumis antavat lisähaastetta ja esimerkiksi kaarrokeneuleet tuppaavat aina valumaan päältä.

Lanka on vanha tuttu luottolankani eli Wollmeise Pure 100 % merinovilla, väreinä Heavy Metal, Herzblut ja Natur.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti